Haber

Ali Babacan: Masa dağılmadı, bir parti gitti, sonra tekrar geldi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Parti) Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk Televizyonu canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı aday görüşmelerinde ÂLÂ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz etmesiyle krize ve ardından gelen uzlaşmaya değinen Ali Babacan, “Tabii ki farklı görüşler öne çıkıyor. Bu tür çoklu müzakere ortamlarında bazen tartışmalar yoğun oluyor. Sonunda geride kalacak, uzlaşılan, uzlaşılan, imzalanan kararlar kalacak” dedi.

Görüşmelerde yaşananları anlatan Babacan, “Görüşmemizden 24 saat önce her taraf kendi iç değerlendirmesini yaptı. Herkes birbirinin argümanlarını dinledi. Tarafların iç filtrelerinden gelseydi muhtemelen bitirirdik. 15.30’da oturduk 20.00’de bitirdik.Ortak adayı açıkladık.Ortak yönetim modeli aslında.6 parti.Ülkeyi nasıl yönetecek?Şu anda her şeyi tek kişinin yaptığı bir anlayış var. aklına geliyor ve çok yanlış. Buna karşı kadro ruhuyla çalışan partiler var. Temsili gücü yüksek olan grubun uzlaşı ile yönettiği modeli belirledik. Türkiye’de ve tarihimizde bir ilk. Avrupa’da.” çok az örnektir” dedi.

‘AKŞENER’İN DÖNÜŞÜNE KAPIYI AÇIK TUTMAK İÇİN KATILDIK’

Babacan, “Seçimden sonra her konuda ne yapacağımız konusunda mutabık kaldık. Eğitim, güvenlik, dış politika hepsi var. Bu 2 bin 300 maddenin hepsini yaparsak Türkiye bambaşka bir ülke olur.”

“Ortak aday görüşmelerine başladık, 4 gün sonra bitirdik. Masa dağılmadı, bir parti kalktı ve sonra tekrar geldi. İçeride ateş açıldı, fotoğraf da çekildi. Kapının açık kalmasına özen gösterdik. Akşener Bey’in dönüşü için. Nihayet önceki süreçlerde anlaştığımız gibi anlaştık.” Konuyla ilgili tarihçiler çok malzeme alıyor. Perşembe günü 6 genel liderle oturduk ve cumhurbaşkanı adaylarının isimlerini anarak ilk kez konuşmaya başladık. Bizi sonuca götüren en değerli unsur, parlamenter sisteme geçiş iradesiydi. Ucube sistemden kurtulun ve güçlü demokrasi getirin. Güçlü demokrasi, güçlendirilmiş bir parlamenter sistem demektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu